divendres, 17 d’octubre del 2008

Timbuctu, ciutat enigmàtica

Timbuctu ha estat una experiència impressionant, una ciutat soprenent a les portes del gran desert del Sahara. És una ciutat rica, amb una història que la fa peculiar i que fa segles i segles que guarda, tal com mostren els seus manuscrits, les costums i la seva cultura. Coneguda pel gran Festival de Música del Desert i la vida dels mateixos tuareg. La forta calor endureix l’estada, però no impedeix que puguis gaudir-ne.
Endinsar-nos 3 dies al desert amb camell ens va acostar a la vida dels nòmades tuareg, entre la seva amabilitat i calma, vam poder comprendre encara que sigui només una mica, una forma totalment diferent de viure, sense pràcticament res,amb el mínim per passar el dia a dia, amb allò només indispensable per anar d’un lloc a un altre; recollint aigua dels pous, deixant les cabres i els camells amb la màxima llibertat, els infants nuus, el menjar repetitiu, el te i els dàtils sens falta, les petites dunes, la calma, el silenci del desert, la poca vegetació, la nit fresca i la calor del dia insoportable…


Una calor que vol dir restar sota l’ombra d’un arbre de les 11h del matí a les 4h de la tarda esperant que el sol afluixi una mica per deixar-nos posar drets, vol dir veure l’aigua tant calenta que no et passa la set, intentar fer la migdiada mentre somies amb alguna cosa ben fresca i no poder ni tant sols acabar de descançar, només esperar que avanci el dia per notar l’aire fresc de la nit.
I amb tot, val a dir, que ens va aportar una aventura inesborrable i molt estimada; una admiració per la gent amb qui vam compartir el viatge, especialment l’Ibrahim ag Mohamed, l’Elco i en Califa.