dijous, 9 d’octubre del 2008

ITINERARI MALI

Travessem frontera a Kidira, passant per Kayes (zona de mines d’or) i arribem a Bamako, la capital, una ciutat sorollosa i amb molt moviment de vehicles, sobretot motos i « somatres » (furgos verdes que fan de taxis),i amb molta gent, mercats i paradetes per tots costats. Allà podem passar unes bones estones amb dos viatgers més, en Jean i la Françoise.

Després anem a Djenne, ciutat per excel.lència de les « madrasses » (escoles coràniques), on totes les construccions són fetes d’una massa senzillament d’argila, palla i arròs, sense bigues, ni ferros, ni altres materials, és per això que cada any després de l’època de pluges han de reconstruir tot el que s’ha anat desfent, la ciutat és coneguda per tenir la mesquita més gran de sorra de l’oest Africà.


Més endavant anem a Mopti, una ciutat de pas que ens sorprèn gratament, té un llarg passeig d’arbres (i això vol dir ombra, que s’agreeix molt) al costat del Níger, que abasta d’aigua a la gent, és allà on es renta la roba, es pesca, es banyen i a on fan vida al llarg del dia gran part de la població, a més, té un port i un mercat on pots trobar pràcticament de tot.

Després pugem a Timbouctu per conèixer millor la vida dels nòmades Tuareg i veure el desert, una gran experiència. La darrera part del viatge a Mali passa pel fascinant Pays Dogon.