dilluns, 16 de febrer del 2009

No només "Pura Sal"

El nostre tour al Salar de Uyuni ha estat sorprenent, perquè si bé és conegut internacionalment que a Bolívia hi ha un immens salar a 4000m d'altitud, testimoni d'un llac que va existir a la prehistòria, el que no sabíem és que els seus voltants eren plens de meravelles, no es tractava només de pura sal.
Comencem la nostra excursió amb una breu visita al Cementerio de trenes. Continuem fins trobar-nos enmig de kms, kms i kms de salt en un calmat paisatge blanc, la nostra parada al centre del salar, a la Isla del Pescado, ens permet tenir una vista privilegiada de tot l'entorn enmig dels cactus que habiten l’illa. Però el camí continua, ens arribem al peu d'un volcà actiu envoltat de roques volcàniques que el fan encara més especial. El següent pas ens porta a les lagunas que dibuixen uns perfils i colors inexplicables, estant plenes de flamingos i el fons sempre és espectacular, la més destacada: la Laguna Colorada (de tons vermellosos). A partir d'aquí arribem als anomenats Geisers(fortes sortides d'aigua calenta i vapor de la terra creant una xemeneia de fum), i a les fumerolas, on un xup-xup de fang apunt de bullir desprèn grans quantitats de fum que a estones et fan tornar invisible. El regal va venir al final, en un paratge a 4800m d'altitud, quan vam banyar-nos a les 8h del matí a unes aguas termales naturals que estaven a 35C°. Vam canviar els jerseis i gorros necessaris per la fresca matinada, per un banyador i una piscina d'aigua calenta amb un paisatge de fons excepcional. Només podem afegir que el trajecte entre un lloc i l'altre no va deixar mai de sorprendre'ns. El nostre pas amb el 4x4 va ser enmig de deserts, muntanyes marronoses i rogenques, canvis de colors del paisatge, perfils suaus, terrenys únics, i en qualsevol cas, un plaer per la vista en tot moment.
Bolívia, un país tímid i desapercebut, dels més pobres d'aquest continent, amb uns recursos naturals brutals, com el que hem descrit, i tants d’altres. Increïble!


In this writing we'd like to express our fascination about the three days tour that we did in the Salt flat of Uyuni. Everybody Knows or has heard something about the Salt flat, but what we didn’t expect at all, were the stunning resources surrounding it which belongs to the Potosi region, too.
We started visiting the Train Cemetery, then “la Isla del Pescado” which is located in the middle of the Salt flat. The following step was looking at an active volcano and a lot of colourful small lakes full of “flamingos” totally amazed.
Last day we woke up at five o’clock in the morning in order to visit some Geysers and “Fumerolas”. Finally, this marvellous area gave us the last present of the day, letting us swimming in a natural hot spring (35 degree Celcius), at 4800m above sea level in the middle of a stunning scenery of chains of mountains that were around us. Besides, we can ensure you that all the paths that we did by car, were worth because of the gorgeous desert's landscape and magnificient mountains alike.
Bolivia, as the poorest country in South America, hasn't got the influence and recognition as most of its neigbours but has an array of natural resources that make us claim louder... Incredible!!!!