dimarts, 4 de novembre del 2008

OBAMA, un personatge necessari

A poques hores dels resultats electorals als EEUU ens hem decidit a fer un escrit sobre el "personatge".
Era a principis del mes de gener quan vàrem conèixer a l’americà, de pare negre d’origen africà i mare blanca americana, arrel de la seva victòria al Caucus d’Iowa. Nosaltres, instal.lats a Girona, inmersos en l’aprenentatge de la llengua anglesa, els seus discursos ens van servir com a instrument per poder anar practicant el "listening".
Del Caucus d’Iowa , a la derrota a New Hampshire d'on sorgeix el famós "Yes We Can", passant pel parlament que ralitza a la Convenció Demòcrata del 2004, ens adonem que hem conegut un orador excepcional , que a banda d’il.lustrar-nos en la gramàtica i el lèxic de la llengua anglesa té una concepció dels Estats Units i del Món diferent, molt diferent!
Obama és necessari per trencar d’una vegada per sempre amb la barrera psicològica de la tonalitat de colors, basada en l'exclusió i el rebuig a tot el què és diferent.
Obama és necessari perquè té la concepció clara del « tot » com a país, més enllà de les diferències i particularitats dels seus ciutadans, ja siguin Republicans, Demòcrates o Independents, aglutinant-los en la concepció d'una Amèrica nova basada en l'esperança, el treball i el diàleg amb la resta del món.
Obama és necessari quant reafirma que no existeixen els Estats Units d'Amèrica i la resta del món, sinó que els Estats Units d'Amèrica formen part d’aquest món.
Obama és necessari perquè és una persona culte, que coneix, viu i treballa en el món de les idees, les sap comunicar com ningú i "fins ara", ha comptat amb la fermesa i convicció necessària per dur-les a terme malgrat les adversitats que s’ha trobat en el camí (família Clintoniana).
Obama, no és un mesies, ni un déu, és un ser humà dotat d'un do de paraula excepcional, que ha de liderar un país que es troba en un procés de mutació sense precedents i té una tasca molt complicada a complir, per això creiem que ara mateix és NECESSARI !!!

Song