divendres, 2 de gener del 2009

ITINERARI COLÒMBIA centre i nord

La nostra arribada a finals de novembre a Bogotà comença amb un canvi de temperatura important, la pluja i la frescor de les nits ens obliga a comprar algun jersei, mentre el nostre equipatge fa una estada de tres dies a Washignton. La ciutat té un centre (anomenat la Candelaria) molt agradable i tranquil, i ben aviat descobrim que la gent és amable i tota la informació que necessitem està ràpidament al nostre abast.


Després d'uns dies anem a Zipaquirà, un poblet que té una immensa mina de sal transformada amb molt coneixement i art en una Catedral de Sal que acull tots els passos del Via Crucis.



El nostre recorregut segueix direcció al Carib, anem a Santa Marta, un poble on passem un parell de dies i descobrim uns jugos naturales boníssims de tota mena de fruites. Aviat arribem a Taganga, on restarem davant del mar, en una petita cala, una setmaneta. Una excursió al Parc de Tayrona, acaba d'arrodonir la nostra estada per aquesta zona: la flora, la fauna i els arricefes del parc són precisos, el bosc i les muntanyes es troben davant el mar formant un paisatge excepcional.



Camí de baixada ens parem a Cartagena, ciutat llegendària que acull un centre històric emmurallat, amb tot de cases colonials. Ens queden moltes coses per veure...però emprenem el nostre camí de baixada per descobrir altres zones d'aquest país on ens sentim tant a gust.



Itinerary, central and north Colombia: Bogotà, Zipaquirà (Salt Cathedral), Santa Marta, Taganga's beach, Tayrona's Park and Cartagena
.